Samsung, ülke dışından alınan cihazlara güncelleme vermemeyi planlıyor!!


Samsung' dan bir yasa daha!! Ayrıntılar yazılarımızda..
Üretici firmaların amiral gemi modelleri ya vergilerin yüksek olması ya da henüz o ülke pazarında bulunmaması nedeniyle, tüketicilerin ülke dışından bu cihazları getirtmeye çalışması bilinen bir konu. Genelde yurtdışı cihazların daha erken güncelleme aldığı da görülüyor. Bununla birlikte bir ülkede satılan net cihaz sayısı anlamında bu yöntem biraz karmaşaya neden oluyor. Yurtdışından en çok getirilen cihazlar arasında Samsung tartışmasız liderlerden birisi. 

Ancak firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Samsung, resmi dağıtım yaptığı ülkelerdeki kesin satış rakamlarını öğrenmek istiyor ve bu bakımdan bazı tedbirler hazırlıyor. Bunlardan birisi güncelleme servisi.

Firma cihaz güncellemesi konusunda yeni bir servisi denemekle meşgul. Bu serviste ülke dışından satın alınmış cihazlara güncelleme verilmesi engellenecek. İlk etapta cihazdaki ayarlar kısmında verilen güncelleme uyarısı kaldırılacak. Sonraki etapta ise IMEI bazlı bir takip yapılabilecek. Bu sayede hem kablosuz hem de KIES üzerinden güncellemenin önüne geçilecek. Böylece yıllardır bu işi yapan satıcıların da önü kesilmiş olacak. 

Samsung bu tedbirlerle her ülkede güncellemeyi kontrol altında tutarak daha hızlı verilmesini sağlayacak ve ayrıca ülke bazında kesin satış rakamları da elde edilmiş olacak.

Ancak bu kararla birlikte daha düşük fiyatlı cihazların ülkeye girişi engellenecek ve tüm ürünler aynı vergi oranlarına tabi olacak. Önceden daha ucuza ürün satan firmalar da piyasaya seviyesine çıkmak zorunda kalacak. Küçük çaplı bu işi yapanlar ise muhtemelen kapanacak.

Tüketici açısından ise ürünlere daha geç erişebilme, güncelleme alamama ve daha yüksek bedel ödeme gibi dezavantajlar oluşturmaya başlayacak. 
 
Konuya hakim kaynaklar özellikle IMEI takibinin firma açısından da sıkıntı olabileceğini ve şimdilik kısa vadede uygulama şansının olmadığı görüşünde birleşiyor. Ancak ilerleyen dönemlerde farklı tedbirler de ortaya çıkabilir. 

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

Yorumunu Yaz